2011-05-14

May 14, 2011 at 11:37 (DayTime, пътуване, work)

Доста неща се случиха на последък. Ходих до Пазарджик за Гергьовден. Голямо празнуване там, голямо нещо. Общо взето денят (6-ти Май) ми мина в пиене на 4-5 вида алкохол. Следващият ден по същия начин и на третия ден едвам станахме да си хванем влака за Варна. Преди тази разходка до Пазарджик ходих до Русе по работа, след Гергьовден пак ходих до Русе по работа. Абе това Русе вече почва да ми пониква не знам къде! Напоследък се занимавам с телефонната централа на фирмата. Доста интересни неща научавам за разни нискотокови системи. Направих грешката си прехвърля вътрешните обаждания (тези който не приемам), на GSM телефона. В понеделник като отида на работа ще го спра това. Ми то срамота – да не можеш да се скриеш никъде, дори и през събота и неделя :D.
Имам да пиша дипломна работа на тема: NoSQL. Така не ми се сяда, а вече трябваше да е готова и да са ми я проверили даже. Замислям се дали да не отида на държавен изпит. Те на него никога не могат да ме скъсат. Теорията 2, задачите 6, средно аритметично 4. Ще видим, ако днеска си напъна Д-то и най-накрая се мръдна от тази първа страница от дипломната, на която съм от месец и половина вече, значи ще стане работата.
На първото изпитче се изложихме. 20 човек, 18 двойки – смятай :D. На второто не се знае какво ще стане. А на третото – о-о-о там ще е интересно, особено ако exploit-а за nginx-а ми тръгне :D. Похвалили ме, че съм бутнал сайта на ВИНС-а, само че преподавателя останал много доволен, че съм успял с неговия сървър. Ама ще видим тази работа. Лошото е че ако съм в университета имам по-голям шанс понеже за вътрешната мрежа едни портове са отворени, но на вън ги филтрират през прокси и нямам достъп до тях. Ако не мине номерът ще трябва да уча теория за php. А един от примерните въпроси по Сървърно Програмиране е: “Как се конфигурира Apache?” – с Ивайло решихме, че ако ни се падне този въпрос ще му отговорим с една дума: “С мерак”. Ми може ли да зададеш такъв въпрос. То ако беше само този въпрос и имаш няколко часа добре, ама ти имаш 10-15 въпроса и единия да е такъв. Ми дай да му обясня в 2-3-4-5 страници как се конфигурира apache. Те хората издават книги по 1000 и кусур страници за това, той го дава като въпрос на изпит. Луда работа, какво друго да кажа.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s