2011-04-30

April 30, 2011 at 11:19 (DayTime, Чефоландия, глупости, My life, n00b, NightTime)

Почти не ми остава време да пиша, а когато остава или си мисля: “Ей това ще го напиша в блог-а”, след време ми минава мерака. Не че няма разни нови неща, който се случват около мен, но просто докато стигна до тука и думите ми са почти изчерпани.
Последното интересно нещо, което ми се случи беше защитата ми на една от курсовите – по-точно по Сървърно Програмиране. Та значи отивам аз на защита, всички показват някакви сайтове писани на php и идва моя ред да показвам при което аз поглеждам доцента и му казвам: “Аз нямам сайт, не съм писал разни безполезни неща, защото просто не ми остава време за такива, но мога да хакна сайта на ВИНС-а.” Погледа с който бях погледнат беше ужасяващ. Доцента просто си извъртя стола (понеже беше седнал от ляво на мен но с гръб) и каза: “Давай”. Всички колеги се скупчиха около мен и чакат да видят какво ще направя :D. Аз съответно се изложих, понеже не си бях пробвал експлойта на сървъра от който го пускам и не бях инсталирал IO:Socket:SSL-а, но това ми отне точно пет минути и си пускам аз скриптчето и му викам: Готово :D! Три секунди по-късно ми минава през акъла, че може да ме изключат за това което правя в момента, ама късно вече. Без болка няма слава. Доцента гледа, гледа и вика: И какво сега?, а аз му отговарям: Ами отворете сайта на университета. Отваря той – то апачето зело-дало :D, сайт никакъв. И се почнаха едни обяснения какво съм направил и какво съм пуснал. Няма да обяснявам тук какво точно направих, но си получих 25-те точки (от 25 естествено) :D.
Миналата нощ нямах какво да правя и се загледах в новия сайт на mtel и отивам в секцията за пращане на sms-и (понеже аз само това ползвам от целия сайт). tab-index-сите объркани, един смс го пращам за около 30 секунди, докато преди ми отнемаше между 5 и 8 в зависимост от текста, който пиша. И това всичкото защото аз като пращам смс-и ползвам само клавиатура и табулация, ама сега нищо подобно. Трябва с мишката да си избирам на кого да изпратя смс. И вчера седнах и чатих със съпорта им, и им обясних, че преди беше много по-бързо направено, а тези настройки могат да ги върнат както си бяха на старата визия на сайта без да променят нищо по новата. Надявам се да ги върнат обратно и пак да мога да си пиша смс-и както преди.

Advertisements

9 Comments

 1. Albizia said,

  Не разбирам от хакване на сайтове, но случката много ме забавлява. Доцентът е излязъл свестен 🙂

  • Steff said,

   Абе не знам дали беше добра идея, но останах аДски доволен :).

 2. InTel said,

  Ти си ми идол 😀 като дойда във върна ще те черпя бири 😀

  • zelenkroki said,

   Intel, защо ли сте толкова малко? – Тези, които четете и се учите от батко Чефо? 🙂

  • Steff said,

   @InTel Абе не е хубаво аз да съм ти идол :D. Плюс това нищо кой знае какво не съм направил :).
   @zelenkroki не учи “децата” така. Пък и няма на кой знае какво да ги уча :). Само на глупости сигурно :).

   • zelenkroki said,

    @Steff, напоследък много ми липсват ученици с инициатива. Не че @InTel не е малко страшничък, и добре, че не го уча аз 🙂
    А „така“ няма как да ги науча. То мерак се иска да научат и по-обикновени неща. Но няма и как да опитвам с предизвикателствата, които описваш от твоите студентски подвизи.
    Завиждам ти с бяла завист, но ти и това си го знаеш.
    Желая ти успехи!

 3. InTel said,

  Просто ми допада това, че четейки постовете в някои аспекти виждам себе си, а повечето хора не ме разбират.

 4. InTel said,

  аххаха zelenkroki, кое ми е старшното, да не спамил блогчето на човека можеш да ми драснеш на мейл, че ми стана интересно ;D

 5. Steff said,

  Виждам, че ви е забавно 🙂 🙂 :). А за спама няма проблем, то и на мен ми стана интересно :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s