2011-02-11

February 11, 2011 at 11:19 (DayTime, пътуване, разни)

Занемарил съм си малко блог-а. Ще се опитам да си наваксам :).

Вчера ходих до Бургас (по работа естествено). Хубав град, с гадно пристанище :D. Няма да крия, че цял ден ме духаше вятъра, а като влязох в базата да видя какво става в нет-а умрях от студ.
Сега ще споделя и малко впечатления за това как работи българина:

Българите сме големи говеда. Стоят 8 човек, един работи и 7 го гледат (разбира се и аз гледах, но все пак не беше моя работа да реша три цолова тръба с ъглошлайф). След това един час приказки докато се обясни кой разходомер къде трябва да бъде (чисто физически, от позиционна гледна точка ако щете). И накрая на въпроса: “Кога ще бъдат поставени?” – се получи отговор: “Ами няма да е днеска, нямаме материали за да започнем да работим.”. Какъв е извода: Ако на българина има някой да му казва какво да прави просто цена нямаме.
Всъщност ние какво правим: Отиваме на запад, а там хората са некъдърни, но знаят какво искат и какво трябва да се направи и само дават акъл на такива като нас. Тука в България, хората които взимат решения, стиска им и умеят да ръководят други хора стават милионери (или депутати – макар, че там и да не умееш да ръководиш хора, ако умееш да лъжеш добре, пак ще станеш депутат).

След Бургас се прибрах и си взех един горещ душ, че направо си бях умрял от студ. О-о-о-о колко добре се почувствах след този душ. Чак по едно време ми се искаше да си остана в леглото, но вече бяха поел ангажимент за излизане (и то какво излизане – кафе 😀 ). Но кафето мина добре (като изключим, че по едно време гласа ми никакъв го нямаше).

Довечера съм на банкет 😀 😀 :D. Добре де, Ивайло е на банкет с фирмата си, но пък банкетът ще е в Лъвъ така, че все едно и аз ще съм на банкет :D. Дори нямам търпение да мине днешният последен работен ден (за седмицата) и да отивам довечера на караоке 😛 :D.

Advertisements

2 Comments

  1. GattaNegra said,

    Пияница :]

    • Steff said,

      Забавлявам се бе 🙂 :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s