Мача свърши

December 19, 2010 at 10:54 (Жените, Me)

Дами и господа, за пореден път се Осрах до ушите :D. Чак започвам да се забавлявам за своя сметка. Мисля, че Казанова беше каза, че всичко е интересно преди първата целувка – след това мача свършва. Е, при него мача е продължавал с второто полувреме в леглото, докато при мен не се получава точно така, но за първата част вече съм убеден.
Ако това ми се беше случило преди година-две сигурно сега щях да съм супер депресиран, да се мисля за боклук (както една приятелка не спира да ми го повтаря – ще взема да й повярвам накрая), да не искам да живея повече и т.н. Но вместо това искам да благодаря на един приятел и на безценните му съвети. Т.е. съветите му може да супер обикновенни и нормални, но казани в правилния момент ни се струват много на място и много вярни. Та той каза така: “Чефо, проба-грешка това е. Взимаш си поука и продължаваш на татъка.” Сигурно не съм ги чувал това само от него, но като ми го каза миналата вечер се замислих такъв в думите му и разбрах, че е доста прав.
И каква в крайна сметка е поуката – старайте се като сте пили да не говорите глупости :D. А аз за последните 3 вечери всяка вечер се наливам с водка (в къщи), а снощи и с джин (в караокето). Нали на края на година си поставяме цели, които да преследваме през новата година, дали аз да не си поставя за цел да намаля алкохола. То даже идеята не е да го намаля, ами да не се напивам до там, че да говоря глупости.
Станалото, станало – няма връщане назад. Мацката е яка, ама ще си я гледам от бара ;).

Ето какво трябва да не правя следващия път:
1) Да не показвам какъв съм.
2) Да не показвам какви намерения имам.
3) Докато не опозная момичето да не си вадя никакви изводи.
4) Да задавам въпроси. Ако не ми отговаря, да не мисля защо го прави.
5) Да се старая да бъда интересен – това явно се харесва на жените, докато при мен не знам как ще стане. Искам да кажа, че всички са интересни, но малко могат да ми направят супер яко впечатление, което да ми хареса. Едно време Надя го направи с изречението: “В къщи имам Slackware.” – няма да се обяснявам повече за тази точка.
6) Да не ми пука за човека докато на него не му запука за мен.
7) Да си играя на “Близо – Далече” -> от това вече ми се повръща, но на дамите явно им харесва. Нямам нерви аз за такива игрички, при положение, че започнах с лека ръка да отхвърлям всички неща които искам, но не мога да получа следователно – всичко или нищо. Но изглежда това ще трябва да се промени, т.е. аз да се променя.
8) Да мисля няколко хода напред (това е съвет от един мой любим събеседник*) – пфф това не знам как ще стане. Шаха ми е по-лесен от връзките и взаимоотношенията.
9) Предполагам, че ще трябва да се правя и на недостъпен (въпреки, че това май е включено в някоя от горните точки). Аз, недостъпен – хахаха, и как ще стане този номер. Сигурно с непукизъм (може да пробвам, ако има резултат ще кажа).
10) Да не бъда прибързан, прекалено прям и вироглав (благодаря на човека който ми ги каза). Тука мисля, че ще сме в Мисията невъзможна.

И какво се оказва в крайна сметка – изпълнявам горните 10 точки (10 за сега) и получавам това, което искам, а същевременно напълно заличавам това, което съм аз. То и без друго само ми се повтарят думи от рода: абе нормален ли си, луд ли си, само мърмориш, ще стане драматург от теб, приемаш всичко както ти изнася, ужасен си, скучен си, гаден си (това се отнасяше за зодията ми), нам-си-къф си и т.н. Баси само Стела ли в България успя да ме хареса такъв? Ми то тогава излиза, че нещо не е наред с главата, че да се хване с такъв като мен. Е, да ама не – момичето си е напълно нормално. И пак излезе, че ненормалния съм аз :D.
Ох-х-х тази моята глава… Къде мога да я заменя с друга? Примерно с версия 2.0-generic, не бих се разсърдил на никого :).

Гледам, че доста от давна не съм писал и не знам кога ще е следващия път когато ще изпадна в такова лирическо отклонение.

Advertisements

6 Comments

 1. crio said,

  Коментар от един, дето и той не я е втасал 🙂 Ама не пречи да дърдори… 🙂

  “Да не показвам какъв съм” – ако бързо те разгадаят, ставаш безинтересен се губи интригата
  “Да не показвам какви намерения имам” – лека закачка може, като искра към бензин, но не и че ти самия си огън.
  “Докато не опозная момичето да не си вадя никакви изводи” – абе то съвсем без изводи не минава, но поне нащрек да не би да са погрешни 🙂
  “Да задавам въпроси. Ако не ми отговаря, да не мисля защо го прави” – задълбаването в женската психика не води до логични следствия мъжкото поведение.
  “Да се старая да бъда интересен” – задължително
  “Да не ми пука за човека докато на него не му запука за мен.” – с две ръце “За”, спестява много главоболия.
  “Да си играя на „Близо – Далече“ – не съм сигурен, че съм го разбрал правилно, за това оставям без коментар.
  “Предполагам, че ще трябва да се правя и на недостъпен” – като при намеренията. Пускаш ги в “двора” и ги оставяш да стоят “пред вратата”… Ако след известно време още са там решаваш развитието…

  п.п. Не слушай нито един мой съвет. 🙂

  • Steff said,

   Чак започнах да търся къде да дам Like на коментара ти.

   PS: Ще ги послушам всичките.

   PSS: Чакай, че ми стана интересено и ми се дописа нещо. Сега ще ти обясня за “Близо – Далече”.
   – Здравей, какво си прайкаш?
   – Ами нищо особено, гледам тука…
   <>
   – Искаш ли да се видим след малко?
   – О, да – тъкмо ще ти разкажа за…
   <>
   <>
   Тъпак като мен започва да се замисля, осъзнава, че в разговорите съм казал нещо, с коетотя не е била много съгласна, ако и това е била последната тема на разговор още по-добре.
   На следващия ден (т.е. четвърти вече) получаваш смс: “Какво правиш бебчо?”
   “Дървя го за интересени, това правя.” – аз играчка ли съм?
   И без да ми се обяснява, че може да е била заета… Няма такива филми… Ако е искала е щяла да се обади.

   • crio said,

    Дам… изглежда те цакат по женските правила… Сменяй тактиката веднагически 🙂
    Варианти:

    Вариант 1 . Не се оставяй да те вкара в нейната игра, обърни играта по твоите.

    Вариант 2. Не знам как си наистина с шаха, аз съм зле, но правилата са подобни. Когато жената предприема ход от рода “Как си, бебчо”, тя не мести просто фигурка. Тя вече е предвидила няколко варианта на твои ходове, съответни нейни и вероятно вече вижда най-малко възможност да ти обяви “шах”. Можеш да опиташ да направиш ход, който не се вписва в концепцията. Това е най-трудното. Да изненадаш с нещо, което не се очаква, въпреки предвидените ходове. Ако успееш обаче, ставаш интересен играч и може да обърнеш хода на играта.

    Успех 🙂

    • Steff said,

     Интересното, е че ти си втория човек, който прави същата асоциация – а именно с играта на шах. Еми хубуу, ама аз не съм играч (не и в живота – виж шах мога да играя и то доста добре 😛 ). Веднага мога да кажа, защо не съм играч – защото правя ход и започвам да мисля какви ще са последствията (до тук добре) и изведнъж ме матирват с нещо за което не съм се сетил. Добре, защо не съм се сетил? Не съм мислил достатъчно ли? – ами, не. Матирват ме защото имам прекалено изкривена представя за някой неща, т.е. разсъждавам логически (може би) и нещата които си вадя като възможни ходове на другата половинка никога не са вярни.
     Благодаря за пожеланията, но усещам, че и този път няма да е по-различно.

 2. Георги Георгиев said,

  Вчера се сетих за това местенце и ми стана много хубаво да го препрочета пак. Сигурен съм, че като получиш имейла с коментара и ти ще се усмихваш като мене 🙂 Какви бяхме, кви станахме..аз пак съм на това дередже обаче май и сега 😀

  • Steff said,

   Луд ли си – нищо ти няма. За скромните ми 30+ години осъзнах че преди 10 години проблема ми е бил в главата – прекалено много мислене 😀 :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s