Good VS Evil

July 20, 2010 at 21:49 (love, story)

Живяло някога едно момченце. Момченцето било възпитано да бъде добро, да помага, да не злорадства. Винаги мислело за другите, винаги се опитвало да угажда първо на другите и после на себе си. Разбира се не във всички ситуации това било постижимо, но то се старало с всички сили. И в повечето случаи с цената на собственото си щастие, момченцето успявало да направи каквото го били помолили. Момченцето имало много приятели и приятелки. Те много го обичали – е то как да не го обичат при положение, че той правел всичко за тях. Така минавали години. Момченцето порастнало, но държанието му към хората и обкръжаващата го среда не се променило.
Един ден момченцето срещнало едно момиченце. Помислило си: “Мога ли да бъда с нея, може ли да бъдем заедно?”. Нормално – момченцето вече се било превърнало в мъж, вече забелязвало красотата, която го обгръщала.
Момиченцето било красиво – и знаело това. Момиченцето имало много ухажори, то било заобиколено от други момчета, които й предлагали много. Момченцето видяло, че не може да се сравнява с тях, но единственото, което можело да предложи на момиченцето било сърцето си. И той й го дал – лешил се от него защото искал да бъде щастлив с нея. Девойката от своя страна – знаела, че може да има много повече от едно сърчице на невинното момченце и не споделила чуствата му. За момченцето обаче това било краят. Той бил останал без сърце – от където да раздава добро, без чуства – с които да обича останалите си приятели. Бил дал всичко на момиченцето и останал без нищо.
Момченцето продължило да живее без сърце и без чуства. От ден на ден ставало все по студено към света който бил около него. Приятели те му започнали да не му се обаждат защото момченцето вече не се държало добре с тях, вече не изпитвало любов към тях. Дори той самият започнал да ги отбягва – нямал какво да взима от тях, а също така и да им дава.
Защо момиченцето не хареса момченцето – защото когато дадеш всичко на една жена, тя не може да го оцени и в повечето случай не го иска. Защо не го иска – прекалено малко ли е, прекалено много ли е? Стах я е, че държи живота на някого в ръцете си? – така или иначе, ако някой реши да си подари сърцето на друг, никой не може да го спре. Няма по-върховно чуство от това да се отдадеш на някого в любов.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s