Събота сутрин…

July 10, 2010 at 07:57 (DayTime, Me, разни, сутрин, work)

Събота сутрин започва с добавяне на още 512MB рам към скромното ми лаптопче. Не мога да кажа, че вече лети но поне gnome-a вече върви добре, дори и на мен ми харесва. След малко трябва да отида до работа (сефте). Но нямах намерение да пиша за това.
Всъщност исках да пиша малко за мен. И по точно това, че всичко ми прави впечетление. Мисля, че това няма да ми е първият пост в който ще говоря за това. Та достигам до извода, че това е лошо, много лошо. Не може да преценяваш хората по една тяхна дума.
Другите мисли, който ми се въртяха тези дни в главата бяха, как трябва да започна да правя това което АЗ искам, а не това което другите искат. Да-да-да всички сте ми го казвали, че даже и по много пъти. Ама питате ли дали е лесно, а?! Особено, ако се опитваш да угаждаш, на човек, когото не ти е безразличен. Далече назад останаха годините, когато угаждах на Стела и тя не ми правеше забележки и не ми мрънкаше. Явно на последък често се сещам за нея, защото си правя едни такива вътрешни сравнения между тогава и сега и се опитвам да разбера къде е разликата. Е, явно едната разлика се казва Стела, а другата Стефан :D. От тогава до сега все търся проблема в себе си и е вярно, че доста съм се променил от лятото на 2007 година. Нормално ли е? – ами сигурно. И все пак някой неща не са се променили в мен. Неща като – ако някой ми харесва, да го слушам, да забелязвам жестовете, които прави, когато говори, когато върви, когато е около мен. И към всичката тази информация като добавим това, че съм адския песимист и в много малко случаи чашата е наполовина пълна (ако изобщо има такива случаи) – става някаква каша. Е, песимист песимист, колко да съм песимист (btw това е много гаден варненски лаф…като кажат само: “хубаво, хубаво колко да е хубаво” – и не знам къде ми бъркат :@) като накрая в 90% от случаите съм прав.
В момента се старая когато се ядосам, че нещо ми липсва да се сещам за нещата които имам – примерно работата. Но май не ми се отдава :D.

Advertisements

2 Comments

 1. Магдалена said,

  Донякъде имам същия проблем, макар че не обичам да генерализирам чуждите и своите проблеми, тъй като всеки е различен…
  Но да кажем, че прекалено много се вглеждам в детайлите и твърде много ги анализирам, даже последните дни си мислех за това, така че твоят пост много добре описва мислите ми.
  Но все си мисля, че това, че си песимист и че се оказваш прав не са две независими неща. Според мен човек е склонен да влияе на случващото се с мислите си – директно или индиректно, а и когато си песимист оценяваш крайния резултат по-песимистично.
  П.П: Току що забелязах една бележка, която лепнах на бюрото си днес, защото си се бях ядосала “Понякога трябва да правим неща за самите себе си!” 🙂
  Все си мисля, че с достатъчно постоянство можем да променим дори и нещата, за които не смятаме, че са ни подвластни…като например склонността да се вглеждаме прекалено в нещата…
  Каква зодия си между другото? 🙂 чист астрологичен интерес…:))

 2. Steff said,

  Написал съм каква съм в MySelf страницата. Но ще ти кажа – козирог.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s