Самоубийство…OMG

July 3, 2010 at 08:47 (разни, съдба)

Сутринта станах и после пак си легнах. Мислех да заспя но се сетих за един чат на скоро и скочих от леглото защото не се сдържах да не пусна лаптоп-а.
Та става върпос за начина на мъжете да изпадат в депресии и да говорят как ще се самоубият (хората който ме познават от 5-6 години и повече тука биха си паднали от смях, че повдигам темата 😀 ). Не знам дали не ни е генетично заложено, когато загубим някой когото обичаме да започваме да мислим да се самоубиваме или просто така си дърдорим пред момичето, за да му изкараме акъла. Явно тези черни мисли се появяват от факта, че мъжа осъзнава какво е загубил, какво не може да има отново, какво не е оценил когато е трябвало и когато му е било времето. Ми така е мили ми мишлета – да сте гледали и да сте чуствали когато е трябвало, а не когато всичко вече е приключило.
Не мога да продължа напред без теб, не ми се живее повече, искам да умра… – честно казано предполагах, че жените не се връзват на такива глупости, но явно отново и за пореден път съм се заблуждавал. Те го приемат това наистина на сериозно. Признавам, че е имало случаи на самоубийства от любов (всъщност съквартиранта ми каза, че някакъв от неговия блок се бил самоубил с хапчета, понеже обичал някакво момиче – признвам, че е хубав начин да умреш, просто заспиваш и край. Моите представи за самоубийството ми са доста по красиви от към кръвна гледна точка (да взема да я затвоя тая скоба най-накрая).), но не знам каква е била тази любов и защо само мъже са се самоубивали (случаи на жени няма (май)). Явно някой е бил с лабилна психика. И да предположим, че мъжът наистина е е бил наред с горния етаж (хихихи с втория етаж :P*) ми тя жената е трябвало да го усети. Абе жени – защо излизате с психопати. Тука нямам предвид двамата да са се видяли 2 пъти и той да си е метнал въжето – говоря за някакви по-дълги връзки.
И да се върнем на мъжа, който не може да оцени това което е до него. Е в това спор няма – всички (мъже) сме такива. Само, че тези от нас които искат нещо много, много, много, много, ако в един момент го получат го оценяват мъъъничко повече от тези, който спят с новите си завоевания още на 3-тата седмица от както са се запознали с тях. Хубуу – това беше за кратките връзки, я сега да видим за дълготрайните такива. Примерно двамата са заедно година, две, пет – разделят се и той откача и иска да си тегли ножа – бббъъъъррррр чак тръпки ме побиха. Това е общо взето нелогично, неестествено, ненормално даже. Баси само аз ли си приключих връзката със Стела и сега се чуваме (по един път в месеца, но все пак), излизахме на кафе, чатим (въпреки мааалката ревност на сегашният й приятел). Не знам просто имам някакви супер хубави чуства към нея – дори мисля, че ми е приятелка (OMG казах го 😀 ). Досещам се каква може да е причината за това след като се разделихме да не съм искал да се самоубия. Самоосъзнаването, че всичко сме си изживяли, всички чуства вече не са както в началото (но това е нормално, любов има само година, година и половина след това вече не е така “изпепеляваща” както в началото) и най-вече на хората който искат да се самоубият след такава връзка им липсва осъзнаването на изречението: “Стига толкова, не мога повече”. Но до това изречение се достига само след много мъка, много ядове и много нерви. Говоря за момента в който нещо умира в теб, нищо не чустваш вече и ставаш безразличен.
Ммм отклоних се от темата (малко – хихи), но като цяло написах това, което исках. И с две думи да обобщя – на малко хора им пада пердето и се самоубиват заради любов. Един човек ми каза някога: “За да се самоубиеш трябва да си много силен.” – аз пък казвам: “За да се самоубиеш трябва да си много слаб!”, “За да се самоубиеш от любов пък трябва да си идиот или и аз не знам какъв!”
Мислех да приключвам с темата, но ми се пише още.
Ако някое момиче се самоубие заради мен (OMG, WTF) в началото сигурно бих се чуствал ужасно, но определено ще ми мине. Не знам дали бих чуствал вина, че нея вече я няма – сигурно не (абе да не ми идва до главата де, не си го пожелавам). Но ако все пак се случи нещо такова – след като мине малко време бих си казал със сигурност: “Какво гупаво момиче само” и следващият път когато кажа, че жените са тъпи и някоя започне да ме соли ще й отворя очите МНОООГО широко.
Накрая ще приключа с една много хубава песничка. Доста е подходяща за темата :).

Advertisements

4 Comments

 1. Магдалена said,

  Склонноста на някого да прави изказвания от сорта на “Аз ще се самоубия” идва от различни неща, но изобщо не мога да се съглася, че няма такива момичета.
  Бях чела преди време статия за депресивността на хората и как рефлектира това във връзките им. Пишеше, че депресивният се опитва по всякакъв начин да представи себе си слаб, да създаде някаква зависимост между себе си и партньора, или той да е слабият и другият да се налага да се грижи за него, или да направи другият слаб,така че той да се нуждае от него. Заплахата “Ще се самоубия, ако ме изоставиш” е последният отчаян зов – един вид “какъв човек си, ако изоставиш някого, който би се самоубил, който е толкова слаб”. Един вид принуждение да не го оставиш… На практика може би се опитват да си кажат – не аз, а ти ме убиваш. И за мен това е чист егоизъм, защото съм убедена, че за да преодолее един човек депресията си – трябва да преодолее егоизма – Егоизмът е това, което казва – аз се нуждая от теб, аз имам чувства, моите чувства са по-важни, аз не мога да живея без теб, аз, аз, аз…. А в крайна сметка така и не идват въпросите – как ли се чувства той/тя, когато отправям подобни заплахи, от какво се нуждае той/тя, може би той/тя не е щастлив, щастлива…
  Така че си мисля, че самоубийство от любов почти няма. За да искаш да се самоубиеш, явно имаш някакъв вътрешен проблем, който няма чак толкова много общо с партньора ти.

 2. piko1 said,

  Магдалена това което казваш за егоизма не е така това което ти описваш е по скоро Супер Его те АЗ формата
  стеф бате май и аз сум от тия безразличните напоследък все ми идва да тегля маината на всичко и изобщо да не се заниамвам с глупсоти (те да се чете Жени)
  те една маина и теглих и на Албизя въпреки че уж я имам за прятел писнало ми е от прятели та отклоних се от темата Самоубиство от любов е това е нещо ново за мен па даже и да си го помислям не мога щот Любов няма има само някав Хормонален дизбаланс обикновено или както жените казват “мен ме сърбеше ти ме почеса” та да си теглиш ножа за едното нищо няква сополана примерно дет не знае още каде се намира казвам примерно е абсолютно глупаво те безрасъдно па било и то “Любовта на животати” кавичките са си на мястото
  а па до това че да се самоубиеш е трудно или едва ли не доказване тип хероизам да ма не това е показ на слабост въпреки че и аз съм си мислил за само убиство ма по други причини и то здравни (така е като вярваш на доктори)
  тва преди некви си 3-4 години беше ама щот уж съм неизлечимо болен повервах си на Телка и са кво уж съм с болно сърце па нищо му няма според новите изследдвания (деам тва холтер много дразни с тия лепенки по мене се чувствам кат опитна мишка аи стискаите палци да не излезе че съм с АВ блок пак и тоя път да трябва да слагам стимулатор Сем. Пеисмеикарови ще си лепна на врата външната ако стане втрото ) та пак се отклоних от темата да го таковам
  абе еи момчета кат ви зареже гаджето не посегаите към бръсарското нооже хапченцата въженцето прозореца и тн нема смисал за некви пачи да правите глупости които само ще анранят онези които са около вас аи сиктир

  • piko1 said,

   ши ма прощавате за правописа ма е така кат бързам

 3. Steff said,

  Уоу, уоу, уоу – чакай малко…пфф. Аз не съм безразличен – дори на последък това чуство изобщо не го изпитвам. Разсъжденията в поста ми се основаваха на два разговора от независими източника, но с един и същи проблем (ако може да се нарече така).
  За докторите – не знам какво да ти кажа – надявам се да си добре. Медицианта в България се е доказала, че в някой “отрасли” не струва.
  За Albizia няма да коментирам – не е моя работа.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s