Twilight 2: New Moon

November 28, 2009 at 10:25 (Films, NightTime, разни, Twilight)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I watch how the moon sits in the sky
On a dark night shining with the light from the sun
The sun doesn’t give light to the moon…

Не съм сигурен дали да го правя, дали да давам оценка за това, което преживях снощи, но все пак ще кажа няколко думи за тези, които ги интересува.
Нека да започна с това, че снощи бях на кино. Предполагам вече се досещате кой филм съм гледал.

Измина една година от както гледах Twilight, от друга гледна точка чаках една година за да гледам втората част. Имах леки предубеждения, че няма да ми хареса (втората част) и така стана. Не знам кой е виновен – продуцентите, режисьорите или самият снимачен екип. А може и вината да си е в мен и да не съм разбрал филма. Но не вярвам това да е причината поради факта, че смятам Twilight за свое откритие, а също така смятам, че доста добре разбрах първата част.
Нещо по конкретно, което не ми хареса. Може би на първо място беше нотката от класическата драма “Ромео и Жулиета”. Той мисли, че тя е умряла, отива да се самоубива – като включим и самото започване на филм (пак с “Ромео и Жулиета”) – еми не ми хареса.
Както и да е – друго нещо, което не ми хареса. От компания пълна с вампири пренесоха Бела в компания пълна с вълци. Тя е единствения човек който знае и за двете тайни. Дори не знам дали е най-подходящо да се изразя по следния начин: “От трън, та на глог”.
Добре де (за всички кретици) – това си е моето мнение.
Един плюс има във филма който несъмнено е на първо място: Визуланите ефекти. В сравнение с първата част този път са се постарали повече.
Излязох от киното и се замислих дали да гледам/чакам изобщо 3-тата и 4-тата част. Мисля, че ще ги пропусна.
Класиката си остава Twilight.

Advertisements

2 Comments

  1. Albizia said,

    Аз очаквах нещо съвсем друго да опишеш като негативи. Не мисля, че е проблем на филма фактът, че се запазва сюжетът на книгата. Ако “Ромео и Жулиета” са проблем, направо не знам как ще преживееш постоянните препратки към “Брулени хълмове” в четвъртата :D. А пък сценката в училището по време на прожекцията на “Ромео и Жулиета” си беше просто култова. Цялата зала се хилеше.

    • Steff said,

      Е-е-е няма да споря с теб, знам че филма ти хареса също така съм сигурен, че и книгите са ти харесали. 🙂 Това за “Брулени хълмове” от теб го чувам – и още повече ме отказва от другите две части. Но има време до тогава, ще видя. New Moon го имам и в момента на компютъра, но определено няма да го пусна да го гледам. Липсва желанието, което имах когато гледам Twilight. Все пак го гледах 5-6 пъти, + 1 път на кино 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s